Oostenrijk: ‘Vanaf 2020 geen diesel- of benzine-auto’s meer’

De milieudienst van Oostenrijk wil dat er vanaf 2020 helemaal geen diesel- of benzine-auto’s meer verkocht worden. Alle nieuwe auto’s zouden dan elektrisch moeten zijn. Voor het bestaande wagenpark moet er dan ook een CO2-belasting worden ingevoerd.

Oostenrijk: ‘Vanaf 2020 geen diesel- of benzine-auto’s meer’

Dat schrijft het Umweltbundesambt in Wenen in een advies over de omschakeling op schone energie. Het uiteindelijke doel is om de uitstoot van broeikasgassen van fossiele brandstoffen tegen 2050 tot 90 procent van het niveau van 2005 terug te dringen. Op die manier kan Oostenrijk voldoen aan de uitgangspunten van de Milieuconferentie van Parijs van vorig jaar. Om dat te bereiken moet er volgens de milieu-ambtenaren vooral drastisch worden ingegrepen in het wagenpark: "De verkoop van conventioneel aangedreven personenauto’s moet sterk worden ingeperkt." De Oostenrijkse dienst wijst als voorbeeld naar Noorwegen dat benzine- en dieselauto’s vanaf 2025 wil weren.

Reacties

Laat Oostenrijk ook direct alle zelfgestookte houtkachels bij alle particulieren en hotels uitbannen en verbieden…….

Geplaatst door: Peter Hagemans op

Laat Nederland alle houtkachels na 2025 in de ban doen en de luchtkwaliteit gaat met sprongen vooruit.

Geplaatst door: J Prins op
Oostenrijk: ‘Vanaf 2020 geen diesel- of benzine-auto’s meer’ - Automobielmanagement.nl

Oostenrijk: ‘Vanaf 2020 geen diesel- of benzine-auto’s meer’

De milieudienst van Oostenrijk wil dat er vanaf 2020 helemaal geen diesel- of benzine-auto’s meer verkocht worden. Alle nieuwe auto’s zouden dan elektrisch moeten zijn. Voor het bestaande wagenpark moet er dan ook een CO2-belasting worden ingevoerd.

Oostenrijk: ‘Vanaf 2020 geen diesel- of benzine-auto’s meer’

Dat schrijft het Umweltbundesambt in Wenen in een advies over de omschakeling op schone energie. Het uiteindelijke doel is om de uitstoot van broeikasgassen van fossiele brandstoffen tegen 2050 tot 90 procent van het niveau van 2005 terug te dringen. Op die manier kan Oostenrijk voldoen aan de uitgangspunten van de Milieuconferentie van Parijs van vorig jaar. Om dat te bereiken moet er volgens de milieu-ambtenaren vooral drastisch worden ingegrepen in het wagenpark: "De verkoop van conventioneel aangedreven personenauto’s moet sterk worden ingeperkt." De Oostenrijkse dienst wijst als voorbeeld naar Noorwegen dat benzine- en dieselauto’s vanaf 2025 wil weren.

Reacties

Laat Oostenrijk ook direct alle zelfgestookte houtkachels bij alle particulieren en hotels uitbannen en verbieden…….

Geplaatst door: Peter Hagemans op

Laat Nederland alle houtkachels na 2025 in de ban doen en de luchtkwaliteit gaat met sprongen vooruit.

Geplaatst door: J Prins op