VW zet 16,4 miljard opzij voor dieselgate

Volkswagen heeft 16,4 miljard euro gereserveerd door de kosten rond dieselgate. Dat bedrag ligt bijna 10 miljard hoger dan de vorige schatting.

Dat meldt het Duitse persagentschap DPA. De reservering is ten laste gebracht van 2015 waardoor VW in dat jaar het grootste verlies heeft geboekt uit haar geschiedenis, zo wordt gemeld. Volgens DPA zou de VW groep vrijdag alsnog de uitgestelde jaarcijfers publiceren maar ten tijde van het schrijven van dit nieuwsbericht was daar nog niets over bekend.

Volkswagen boekte in 2014 nog een winst van 11 miljard euro. Het Duitse concern deelde onlangs mee dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) ongeveer op hetzelfde niveau zou liggen als vorig jaar. Daarbij zijn de enorme kosten voor het oplossen van het sjoemelschandaal echter niet meegerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW zet 16,4 miljard opzij voor dieselgate - Automobielmanagement.nl

VW zet 16,4 miljard opzij voor dieselgate

Volkswagen heeft 16,4 miljard euro gereserveerd door de kosten rond dieselgate. Dat bedrag ligt bijna 10 miljard hoger dan de vorige schatting.

Dat meldt het Duitse persagentschap DPA. De reservering is ten laste gebracht van 2015 waardoor VW in dat jaar het grootste verlies heeft geboekt uit haar geschiedenis, zo wordt gemeld. Volgens DPA zou de VW groep vrijdag alsnog de uitgestelde jaarcijfers publiceren maar ten tijde van het schrijven van dit nieuwsbericht was daar nog niets over bekend.

Volkswagen boekte in 2014 nog een winst van 11 miljard euro. Het Duitse concern deelde onlangs mee dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) ongeveer op hetzelfde niveau zou liggen als vorig jaar. Daarbij zijn de enorme kosten voor het oplossen van het sjoemelschandaal echter niet meegerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding