Nederlands bedrijf PitPoint neemt in Duitsland dertien tankstations over

PitPoint clean fuels en GAZU hebben een overeenkomst voor de overname van dertien CNG tankstations getekend. PitPoint heeft daarmee ook in Duitsland de doelstelling gesteld om in 2030 ‘100 procent schoon vervoer te realiseren’.

In eerste instantie start PitPoint Duitsland in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen met de exploitatie van dertien CNG tankstations. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse overheid op elektrische auto’s vijfduizend euro subsidie verstrekt en op plug-inhybrides drieduizend euro. De oosterburen maken in totaal meer dan een miljard euro subsidie vrij. Ook werden plannen bekend om de fiscale voordelen voor aardgas (CNG) uit te breiden. 

"Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen maakt dat wij vanuit PitPoint perfect gepositioneerd zijn om onze ambitie waar te maken, namelijk om een belangrijke speler in clean fuels in Noord-West Europa te worden", zegt Erik Kemink, CEO van PitPoint.  

Match in ambities

PitPoint Duitsland heeft als ambitie om op korte termijn het netwerk van ‘clean fuel’ stations fors uit te breiden. De doelstelling van het bedrijf is om 2030 100 procent schoon vervoer gerealiseerd te hebben. PitPoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert het in waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten.
GAZU is een van de grootste exploitanten van CNG tankinstallaties in Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlands bedrijf PitPoint neemt in Duitsland dertien tankstations over - Automobielmanagement.nl

Nederlands bedrijf PitPoint neemt in Duitsland dertien tankstations over

PitPoint clean fuels en GAZU hebben een overeenkomst voor de overname van dertien CNG tankstations getekend. PitPoint heeft daarmee ook in Duitsland de doelstelling gesteld om in 2030 ‘100 procent schoon vervoer te realiseren’.

In eerste instantie start PitPoint Duitsland in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen met de exploitatie van dertien CNG tankstations. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse overheid op elektrische auto’s vijfduizend euro subsidie verstrekt en op plug-inhybrides drieduizend euro. De oosterburen maken in totaal meer dan een miljard euro subsidie vrij. Ook werden plannen bekend om de fiscale voordelen voor aardgas (CNG) uit te breiden. 

"Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen maakt dat wij vanuit PitPoint perfect gepositioneerd zijn om onze ambitie waar te maken, namelijk om een belangrijke speler in clean fuels in Noord-West Europa te worden", zegt Erik Kemink, CEO van PitPoint.  

Match in ambities

PitPoint Duitsland heeft als ambitie om op korte termijn het netwerk van ‘clean fuel’ stations fors uit te breiden. De doelstelling van het bedrijf is om 2030 100 procent schoon vervoer gerealiseerd te hebben. PitPoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert het in waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten.
GAZU is een van de grootste exploitanten van CNG tankinstallaties in Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding