Miljoenenverliezen voor investeerders in bandenrecycler

Zo’n 150 particuliere Nederlandse investeerders en hedgefonds Go Capital lijken tientallen miljoenen te hebben verloren na een investering in het bandenrecycling bedrijf CBp Carbon Industries.

Dit blijkt uit onderzoek van Trouw en het FD naar gegevens uit de zogeheten Panama Papers, waarvan het Financiële Dagblad melding maakt.

65 miljoen dollar
Volgens de informatie heeft het bedrijf heeft nog geen band verwerkt. "Mogelijk zijn zij hun volledige inleg kwijt", zo meldt het FD. Sinds 2005 staken zij gezamenlijk minstens 65 miljoen dollar in CBp Carbon Industries. Maar volgens het FD lijkt het project een stille dood gestorven, en het geld verdwenen.

Britse Maagdeneilanden
CBp werd opgericht door de Amerikaanse ingenieur en uitvinder John Fader, samen met de Canadees John Novak, maar volgens het FD bestaat het bedrijf al jaren niet meer. Na een mislukte fusie met het Canadese bedrijf Hunt Global Resources vond in 2012 een doorstart plaats via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, genaamd Carbon Green Renewables. Met het uitlekken van de Panama Papers zijn ook de namen van zo’n tachtig investeerders opgedoken die als aandeelhouder staan geregistreerd, volgens Trouw en het FD ongeveer de helft van de oorspronkelijke investeerders. Zij hopen nog een deel van hun investering terug te krijgen. De overige beleggers zijn in 2012 afgehaakt. Een aantal van hen heeft zich verenigd in de stichting Carbon Claim, die zegt voor de belangen van gedupeerde investeerders op te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljoenenverliezen voor investeerders in bandenrecycler - Automobielmanagement.nl

Miljoenenverliezen voor investeerders in bandenrecycler

Zo’n 150 particuliere Nederlandse investeerders en hedgefonds Go Capital lijken tientallen miljoenen te hebben verloren na een investering in het bandenrecycling bedrijf CBp Carbon Industries.

Dit blijkt uit onderzoek van Trouw en het FD naar gegevens uit de zogeheten Panama Papers, waarvan het Financiële Dagblad melding maakt.

65 miljoen dollar
Volgens de informatie heeft het bedrijf heeft nog geen band verwerkt. "Mogelijk zijn zij hun volledige inleg kwijt", zo meldt het FD. Sinds 2005 staken zij gezamenlijk minstens 65 miljoen dollar in CBp Carbon Industries. Maar volgens het FD lijkt het project een stille dood gestorven, en het geld verdwenen.

Britse Maagdeneilanden
CBp werd opgericht door de Amerikaanse ingenieur en uitvinder John Fader, samen met de Canadees John Novak, maar volgens het FD bestaat het bedrijf al jaren niet meer. Na een mislukte fusie met het Canadese bedrijf Hunt Global Resources vond in 2012 een doorstart plaats via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, genaamd Carbon Green Renewables. Met het uitlekken van de Panama Papers zijn ook de namen van zo’n tachtig investeerders opgedoken die als aandeelhouder staan geregistreerd, volgens Trouw en het FD ongeveer de helft van de oorspronkelijke investeerders. Zij hopen nog een deel van hun investering terug te krijgen. De overige beleggers zijn in 2012 afgehaakt. Een aantal van hen heeft zich verenigd in de stichting Carbon Claim, die zegt voor de belangen van gedupeerde investeerders op te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding