Ook ‘class action’ tegen Daimler-baas Zetsche

Een groep Amerikaanse Mercedes-rijders heeft een gezamenlijke schadeclaim – class action – ingediend tegen Daimler maar ook persoonlijk tegen CEO Dieter Zetsche en hoofd ontwikkeling Thomas Weber. Ze hebben daartoe een klacht ingediend bij een districtsrechter in Californië.

De klagers voelen zich bedrogen omdat de auto’s als ‘schoon’ worden verkocht maar toch de toegelaten stikstof-emissie duidelijk overschrijden. Volgens hen is er dus met de emissiewaarden gesjoemeld. Daimler noemt de klacht ongegrond. "We zullen ons daar tegen met alle juridische mogelijkheden verweren," aldus een woordvoerder. Daimler moet zich inmiddels in de Verenigde Staten ook bij de autoriteiten verantwoorden wegens het vermeende sjoemelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook ‘class action’ tegen Daimler-baas Zetsche - Automobielmanagement.nl

Ook ‘class action’ tegen Daimler-baas Zetsche

Een groep Amerikaanse Mercedes-rijders heeft een gezamenlijke schadeclaim – class action – ingediend tegen Daimler maar ook persoonlijk tegen CEO Dieter Zetsche en hoofd ontwikkeling Thomas Weber. Ze hebben daartoe een klacht ingediend bij een districtsrechter in Californië.

De klagers voelen zich bedrogen omdat de auto’s als ‘schoon’ worden verkocht maar toch de toegelaten stikstof-emissie duidelijk overschrijden. Volgens hen is er dus met de emissiewaarden gesjoemeld. Daimler noemt de klacht ongegrond. "We zullen ons daar tegen met alle juridische mogelijkheden verweren," aldus een woordvoerder. Daimler moet zich inmiddels in de Verenigde Staten ook bij de autoriteiten verantwoorden wegens het vermeende sjoemelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding