E-rijders kunnen met de nieuwe app niet alleen eenvoudig een laadpunt vinden en monitoren, maar ook actuele informatie krijgen over de status van het laden. Een sessie starten en stoppen is standaard functionaliteit binnen Smoov. Reviews maken het voor de gebruiker duidelijk waar wel óf misschien even niet geladen moet worden. De app biedt ook e-rijders uit het buitenland, die vaak niet met hun pas kunnen laden in Nederland, de gelegenheid om te laden en betalen bij Nederlandse laadpalen.

Naast deze functies maakt Smoov ook nieuwe services mogelijk, zoals het betalen per telefoon op het moment dat er geen laadabonnement is. Ook ontvangen e-rijders die een laadpaal monitoren automatisch bericht dat deze vrij gekomen is.

"Wij vinden wij het belangrijk om elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk te maken. Hierbij vormen de wensen van e-rijders en andere eindgebruikers de basis, aldus Anja van Niersen,” CEO van Allego. "De Smoov app is een oplossing waarmee iedere e-rijder altijd en overal zorgeloos kan laden. Met of zonder laadpas uit binnen- of buitenland."

Smoov is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding