Netwerk snellaad-stations in Europa

In Berlijn en Brussel is het startsein gegeven voor Fast-E, een netwerk van snellaadstations in Duitsland en België.

Voor het eind van dit jaar moeten er langs de langs de Duitse autowegen 241 en langs de Belgische 37 van die laadpunten staan. Dat betekent dat er om de 80 kilometer een mogelijkheid is om een EV op te laden. Daarnaast komen er ook nieuwe snellaadpunten bij in Tsjechië en Slowakije.

Fast-E vergt een investering van 18 miljoen euro. Een flink deel daarvan komt van de Europese Commissie terwijl verder onder meer Renault, Nissan, Volkswagen en BMW aan het project meedoen. De stations zelf worden gebouwd en geëxploiteerd door het in Arnhem gevestigde Allego en worden multi-standaard uitgevoerd. Bij de laadpunten kunnen alle huidige elektrische auto’s in een half uur tot 80 procent worden opgeladen. Rond het project zullen wetenschappelijke studies worden uitgevoerd, onder meer om te kijken wat het beste bedrijfsmodel voor dergelijke voorzieningen is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Netwerk snellaad-stations in Europa - Automobielmanagement.nl

Netwerk snellaad-stations in Europa

In Berlijn en Brussel is het startsein gegeven voor Fast-E, een netwerk van snellaadstations in Duitsland en België.

Voor het eind van dit jaar moeten er langs de langs de Duitse autowegen 241 en langs de Belgische 37 van die laadpunten staan. Dat betekent dat er om de 80 kilometer een mogelijkheid is om een EV op te laden. Daarnaast komen er ook nieuwe snellaadpunten bij in Tsjechië en Slowakije.

Fast-E vergt een investering van 18 miljoen euro. Een flink deel daarvan komt van de Europese Commissie terwijl verder onder meer Renault, Nissan, Volkswagen en BMW aan het project meedoen. De stations zelf worden gebouwd en geëxploiteerd door het in Arnhem gevestigde Allego en worden multi-standaard uitgevoerd. Bij de laadpunten kunnen alle huidige elektrische auto’s in een half uur tot 80 procent worden opgeladen. Rond het project zullen wetenschappelijke studies worden uitgevoerd, onder meer om te kijken wat het beste bedrijfsmodel voor dergelijke voorzieningen is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding