Belgische steden gaan oude diesels weren

Brussel, Antwerpen en Gent gaan een lage-emissiezone (LEZ) invoeren waardoor oude dieselauto’s niet meer in de stad mogen komen. In Antwerpen geldt het verbod ook voor benzine-auto’s die ouder zijn dan 20 jaar.

In Antwerpen gaat de LEZ al per 1 januari aanstaande in, Brussel volgt een jaar later terwijl Gent de maatregel pas in 2020 in wil voeren. In Antwerpen krijgen bezitters van een ‘verboden auto’ een boete als ze de zone toch binnen rijden maar de andere twee steden denken over ‘zero-tolerantie’.

Gent wil het invoeren van de milieuzone ondersteunen met aanvullende maatregelen zoals subsidie voor elektrische fietsen of voor autodelen. Bovendien wil de stad ‘de invloed onderzoeken die het verbod zou hebben voor mensen met een laag inkomen omdat die vaak in een oude auto rijden,’ aldus milieuschepen Tine Heyse in de Vlaamse pers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Auto aanschaffen, verplichte verzekering, verplichte keuring, houderschapbelasting. Je betaal je blauw en dan mag je hem niet gebruiken? Laat dan maar zitten en hou je stad maar. Ik blijf wel thuis en hou mijn geld voor andere dingen.

Geplaatst door: Bert op
Belgische steden gaan oude diesels weren - Automobielmanagement.nl

Belgische steden gaan oude diesels weren

Brussel, Antwerpen en Gent gaan een lage-emissiezone (LEZ) invoeren waardoor oude dieselauto’s niet meer in de stad mogen komen. In Antwerpen geldt het verbod ook voor benzine-auto’s die ouder zijn dan 20 jaar.

In Antwerpen gaat de LEZ al per 1 januari aanstaande in, Brussel volgt een jaar later terwijl Gent de maatregel pas in 2020 in wil voeren. In Antwerpen krijgen bezitters van een ‘verboden auto’ een boete als ze de zone toch binnen rijden maar de andere twee steden denken over ‘zero-tolerantie’.

Gent wil het invoeren van de milieuzone ondersteunen met aanvullende maatregelen zoals subsidie voor elektrische fietsen of voor autodelen. Bovendien wil de stad ‘de invloed onderzoeken die het verbod zou hebben voor mensen met een laag inkomen omdat die vaak in een oude auto rijden,’ aldus milieuschepen Tine Heyse in de Vlaamse pers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Auto aanschaffen, verplichte verzekering, verplichte keuring, houderschapbelasting. Je betaal je blauw en dan mag je hem niet gebruiken? Laat dan maar zitten en hou je stad maar. Ik blijf wel thuis en hou mijn geld voor andere dingen.

Geplaatst door: Bert op