Musk stuurde via zijn favoriete medium Twitter een bericht de wereld in waarin hij de Noren bedankte voor het afschaffen van benzineauto’s. "What an amazingly awesome country. You guys rock!!" aldus Musk aan zijn 4,1 miljoen volgers.

Maar dat willen de Noren helemaal niet. Weliswaar onthulde Noorse kranten eind vorige week dat de grootste politieke partijen hebben afgesproken dat er vanaf 2025 geen benzine- en dieselauto’s meer verkocht mogen worden. Daarmee zou Noorwegen, waar nu al één op de vier auto’s elektrisch is, nog meer voorop gaan lopen bij elektrisch rijden, het domein van Tesla. Maar volgens politieke woordvoerders zijn de afspraken nogal uit hun verband gerukt. In feite gaat het slechts om een doelstelling om over tien jaar alleen nog emissieloze nieuwe auto’s te verkopen. "En het lijkt er steeds meer op dat tegen die tijd alle auto’s geen of een lage emissie hebben," aldus de uitleg van één van de partijen. Musk heeft overigens nog geen nieuwe reactie getwitterd.