VW gaat nog eens 800.000 auto’s terugroepen

De Duitse verkeersveiligheidsdienst KBA heeft de technische oplossingen die VW heeft voorgesteld om de dieselgate-problemen te verhelpen voor een aantal modellen goedgekeurd. Dat betekent dat VW op korte termijn nog eens ruim 800.000 auto’s terug kan gaan roepen.

De technische ingreep betreft de Passat, CC en Eos met 2.01 TDI EA 189 motoren. De eigenaren van die auto’s kunnen binnenkort een brief van VW tegemoet zien en dan een afspraken maken met de dealer. Jürgen Stackmann, directeur Sales, Marketing en After-Sales bij het merk Volkswagen: "Ik ben blij dat het ‘retrofitten’ van meer dan 800.000 auto’s van onze klanten nu van start kan gaan. Onze dealers en servicepartners zijn uitstekend voorbereid voor die campagne."

Als de ingreep is uitgevoerd, dan voldoen de auto’s aan alle wettelijke vereisten. De KBA heeft ook bevestigd dat de technische oplossingen niet leiden tot enig verschil in het brandstofverbruik of het geluidsniveau, benadrukt VW. Overigens is het terugroepen van auto’s met een 1.21 TDI EA 189 motor vertraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW gaat nog eens 800.000 auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

VW gaat nog eens 800.000 auto’s terugroepen

De Duitse verkeersveiligheidsdienst KBA heeft de technische oplossingen die VW heeft voorgesteld om de dieselgate-problemen te verhelpen voor een aantal modellen goedgekeurd. Dat betekent dat VW op korte termijn nog eens ruim 800.000 auto’s terug kan gaan roepen.

De technische ingreep betreft de Passat, CC en Eos met 2.01 TDI EA 189 motoren. De eigenaren van die auto’s kunnen binnenkort een brief van VW tegemoet zien en dan een afspraken maken met de dealer. Jürgen Stackmann, directeur Sales, Marketing en After-Sales bij het merk Volkswagen: "Ik ben blij dat het ‘retrofitten’ van meer dan 800.000 auto’s van onze klanten nu van start kan gaan. Onze dealers en servicepartners zijn uitstekend voorbereid voor die campagne."

Als de ingreep is uitgevoerd, dan voldoen de auto’s aan alle wettelijke vereisten. De KBA heeft ook bevestigd dat de technische oplossingen niet leiden tot enig verschil in het brandstofverbruik of het geluidsniveau, benadrukt VW. Overigens is het terugroepen van auto’s met een 1.21 TDI EA 189 motor vertraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding