4.500 Belgen slepen Volkswagen voor de rechter

Een groepsvordering – class action – van de Belgische consumentenbond Test-Aankoop tegen Volkswagen vanwege dieselgate wordt inmiddels door 4.500 bezitters van één van de gewraakte dieselmodellen ondersteund. Test-Aankoop zal het verzoekschrift tegen de Volkswagen-groep vandaag, donderdag, indienen bij ‘de rechtbank van eerste aanleg’ in Brussel.

‘Hiermee is het startschot voor de juridische actie tegen VW officieel gegeven. Al 4.500 gedupeerden sloten zich aan’, aldus Test-Aankoop, dat benadrukt dat aansluiten nog steeds mogelijk is. Test-Aankoop wil met de rechtszaak een zelfde soort schadevergoeding krijgen voor Belgische gedupeerden als die VW nu aan haar Amerikaanse klanten heeft toegezegd. Test-Aankoop noemt het onaanvaardbaar dat er in de VS wel een schadevergoeding wordt betaald maar dat Belgische VW-rijders niets zouden krijgen.

De Brusselse rechtbank moet nu eerst beslissen over de ontvankelijkheid van de groepsvordering. Daarna volgt een verplichte onderhandelingsfase. Wordt daarbij geen akkoord bereikt, dan zal de rechtbank zelf een oordeel vellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

4.500 Belgen slepen Volkswagen voor de rechter - Automobielmanagement.nl

4.500 Belgen slepen Volkswagen voor de rechter

Een groepsvordering – class action – van de Belgische consumentenbond Test-Aankoop tegen Volkswagen vanwege dieselgate wordt inmiddels door 4.500 bezitters van één van de gewraakte dieselmodellen ondersteund. Test-Aankoop zal het verzoekschrift tegen de Volkswagen-groep vandaag, donderdag, indienen bij ‘de rechtbank van eerste aanleg’ in Brussel.

‘Hiermee is het startschot voor de juridische actie tegen VW officieel gegeven. Al 4.500 gedupeerden sloten zich aan’, aldus Test-Aankoop, dat benadrukt dat aansluiten nog steeds mogelijk is. Test-Aankoop wil met de rechtszaak een zelfde soort schadevergoeding krijgen voor Belgische gedupeerden als die VW nu aan haar Amerikaanse klanten heeft toegezegd. Test-Aankoop noemt het onaanvaardbaar dat er in de VS wel een schadevergoeding wordt betaald maar dat Belgische VW-rijders niets zouden krijgen.

De Brusselse rechtbank moet nu eerst beslissen over de ontvankelijkheid van de groepsvordering. Daarna volgt een verplichte onderhandelingsfase. Wordt daarbij geen akkoord bereikt, dan zal de rechtbank zelf een oordeel vellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding