Groot-Brittannië: Over tien jaar helft nieuwe auto’s elektrisch

Over tien jaar zal meer dan de helft van de nieuwe auto’s elektrisch zijn, althans in Groot-Brittannië. Dat betekent dat de voorspelling van de huidige regering om in 2040 alle nieuwe auto’s en bestelwagens elektrisch te laten zijn waarschijnlijk gehaald zal worden.

Dat voorspelt Go Ultra Low, een ‘campagne’ van de autosector en de overheid om het Britse wagenpark zo schoon mogelijk te maken. Volgens Go Ultra Low hebben Britse rijders veel belangstelling voor elektrische auto’s, een bewering die wordt gesteund door het grootste Britse autoblad Auto Express. Op dit moment halen EV’s ook de beste scores in de regelmatige onderzoeken van Auto Express.

"De positieve houding en waardering voor elektrische auto’s bij hun bezitters in ons onderzoek suggereert een grote verandering in de perceptie van het publiek over dit soort auto’s. We zijn op weg naar een keerpunt voor elektrisch aangedreven auto’s. Het is daarom zeker mogelijk dat deze auto’s in 2027 de markt zullen domineren," zegt hoofdredacteur Steve Fowler van Auto Express.

Vorig jaar werden in Groot-Brittannië 28.000 elektrische auto’s op kenteken gezet. In de eerste helft van dit jaar liggen de verkopen echter al weer een stuk hoger dan in 2015, wat mede te danken is aan de subsidies die ook op de Britse autokoper liggen te wachten als hij of zij een EV aanschaft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groot-Brittannië: Over tien jaar helft nieuwe auto’s elektrisch - Automobielmanagement.nl

Groot-Brittannië: Over tien jaar helft nieuwe auto’s elektrisch

Over tien jaar zal meer dan de helft van de nieuwe auto’s elektrisch zijn, althans in Groot-Brittannië. Dat betekent dat de voorspelling van de huidige regering om in 2040 alle nieuwe auto’s en bestelwagens elektrisch te laten zijn waarschijnlijk gehaald zal worden.

Dat voorspelt Go Ultra Low, een ‘campagne’ van de autosector en de overheid om het Britse wagenpark zo schoon mogelijk te maken. Volgens Go Ultra Low hebben Britse rijders veel belangstelling voor elektrische auto’s, een bewering die wordt gesteund door het grootste Britse autoblad Auto Express. Op dit moment halen EV’s ook de beste scores in de regelmatige onderzoeken van Auto Express.

"De positieve houding en waardering voor elektrische auto’s bij hun bezitters in ons onderzoek suggereert een grote verandering in de perceptie van het publiek over dit soort auto’s. We zijn op weg naar een keerpunt voor elektrisch aangedreven auto’s. Het is daarom zeker mogelijk dat deze auto’s in 2027 de markt zullen domineren," zegt hoofdredacteur Steve Fowler van Auto Express.

Vorig jaar werden in Groot-Brittannië 28.000 elektrische auto’s op kenteken gezet. In de eerste helft van dit jaar liggen de verkopen echter al weer een stuk hoger dan in 2015, wat mede te danken is aan de subsidies die ook op de Britse autokoper liggen te wachten als hij of zij een EV aanschaft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding