Dat voorspelt Go Ultra Low, een ‘campagne’ van de autosector en de overheid om het Britse wagenpark zo schoon mogelijk te maken. Volgens Go Ultra Low hebben Britse rijders veel belangstelling voor elektrische auto’s, een bewering die wordt gesteund door het grootste Britse autoblad Auto Express. Op dit moment halen EV’s ook de beste scores in de regelmatige onderzoeken van Auto Express.

"De positieve houding en waardering voor elektrische auto’s bij hun bezitters in ons onderzoek suggereert een grote verandering in de perceptie van het publiek over dit soort auto’s. We zijn op weg naar een keerpunt voor elektrisch aangedreven auto’s. Het is daarom zeker mogelijk dat deze auto’s in 2027 de markt zullen domineren," zegt hoofdredacteur Steve Fowler van Auto Express.

Vorig jaar werden in Groot-Brittannië 28.000 elektrische auto’s op kenteken gezet. In de eerste helft van dit jaar liggen de verkopen echter al weer een stuk hoger dan in 2015, wat mede te danken is aan de subsidies die ook op de Britse autokoper liggen te wachten als hij of zij een EV aanschaft.