Dit blijkt uit het Duurzaamheidsverslag 2015 dat ARN heeft gepubliceerd. Met dit percentage voldoet Nederland ruimschoots aan de Europese norm van 95% volgens de Europese autowrakkenrichtlijn.

Volgens ARN is dit mogelijk door nauwe samenwerking binnen de autoketen – in het bijzonder met de autodemontagebedrijven en shredderbedrijven onder regie van ARN. De bijdrage van de PST fabriek in Tiel (post shredder technologie) in de totale recyclingprestatie van Nederlandse autowrakken is nu voor het eerst goed zichtbaar. De fabriek heeft door in 2015 zo’n 40.000 ton shredderafval te verwerken 12 procenten behaald van de 97%, aldus Arie de Jong, directeur ARN: "Daarmee is de installatie een onmisbare schakel in de keten die nodig is om te blijven voldoen aan de 95% doelstelling."

ARN blijft als uitvoeringsorganisatie de komende jaren de regie voeren in de autorecyclingketen. Hierover hebben ARN en opdrachtgever RAI Vereniging hun overeenkomst vorig jaar met vijf jaar verlengd. Onderdeel van de hernieuwde afspraken is de verplichting om de recyclingkosten over de gehele keten verder omlaag te blijven brengen.