In totaal gaat het om 34 modellen die niet meer geleverd zullen worden, schrijft de VW-organisatie in Zuid-Korea in een brief aan de dealers. "We hebben het besluit genomen om de verkoop op te schorten om de verwarring onder dealers en klanten te verminderen."

Zuid-Korea treedt veel strenger op tegen dieselgate dan de meeste andere landen. De directeur van de daar gestationeerde VW-vestiging is al gearresteerd en verhoord, de regering heeft VW een miljardenboete opgelegd en deze week beslissen de autoriteiten of ze de toelatingscertificaten voor de gewraakte dieselmodellen in zullen trekken. VW wilde daar niet op wachten en heeft daarom vrijwillig die auto’s uit de handel genomen. De verkopen van VW-dieselmodellen in Zuid-Korea, de op één na grootste markt voor dieselauto’s in Azië, waren de laatste tijd toch al ingestort door de vele negatieve publiciteit in de plaatselijke media. Over de hele linie verkocht VW in dit land in het eerste halfjaar 33 procent minder auto’s dan een jaar geleden.