Mercedes komt met apart merk voor EV’s

Mercedes-Benz wil elektrische auto’s onder een aparte merknaam op de markt gaan zetten. Of dat al het geval zal zijn met de nieuwe elektrische SUV die Mercedes heeft aangekondigd voor het Autosalon van Parijs is op dit moment nog niet duidelijk.

Mercedes-Benz is wat laat op de trein van de elektrische auto’s gesprongen maar wil zich daar nu toe sterker op gaan richten. Dat is ook nodig vanwege de toenemende concurrentie van Tesla maar ook van BMW. Inmiddels worden enkele Mercedes-modellen met elektrische aandrijving aangeboden terwijl de SUV, waarschijnlijk een elektrische versie van de GLC, een volgende stap moet worden. Bovendien heeft moederbedrijf Daimler al laten weten dat het bij het begin van het volgende decennium ook elektrische vrachtauto’s op de markt wil hebben. Nu speelt Mercedes met de gedachte om voor de EV-business een nieuw merk in het leven te roepen, meldt financieel persbureau Bloomberg. Een idee over de naam schijnt de Duitse autobouwer nog niet te hebben. Mercedes of Daimler zwijgen tot nu toe in alle talen over de mogelijke plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes komt met apart merk voor EV’s - Automobielmanagement.nl

Mercedes komt met apart merk voor EV’s

Mercedes-Benz wil elektrische auto’s onder een aparte merknaam op de markt gaan zetten. Of dat al het geval zal zijn met de nieuwe elektrische SUV die Mercedes heeft aangekondigd voor het Autosalon van Parijs is op dit moment nog niet duidelijk.

Mercedes-Benz is wat laat op de trein van de elektrische auto’s gesprongen maar wil zich daar nu toe sterker op gaan richten. Dat is ook nodig vanwege de toenemende concurrentie van Tesla maar ook van BMW. Inmiddels worden enkele Mercedes-modellen met elektrische aandrijving aangeboden terwijl de SUV, waarschijnlijk een elektrische versie van de GLC, een volgende stap moet worden. Bovendien heeft moederbedrijf Daimler al laten weten dat het bij het begin van het volgende decennium ook elektrische vrachtauto’s op de markt wil hebben. Nu speelt Mercedes met de gedachte om voor de EV-business een nieuw merk in het leven te roepen, meldt financieel persbureau Bloomberg. Een idee over de naam schijnt de Duitse autobouwer nog niet te hebben. Mercedes of Daimler zwijgen tot nu toe in alle talen over de mogelijke plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding