Kia Motors ziet bebossing als één van de manieren om milieuvriendelijk te werken. Elke Kia-fabriek is dan ook omringd door bos waardoor eind 2015 het totaal aan bomen wereldwijd op 4,94 miljoen exemplaren stond. Dankzij deze intensieve bebossing wordt er inmiddels zo’n 107,5 miljoen ton CO2 geabsorbeerd, aldus een persbericht van de autofabrikant. Naast het planten van bomen investeert Kia ook fors in andere initiatieven zoals een productie- en schilderproces zonder gevaarlijke stoffen. Dit wordt in de nabije toekomst wereldwijd uitgerold.

Kia Motors is vastberaden om productieprocessen wereldwijd verder te verbeteren en zo de impact op het milieu te verminderen. Deze inzet, samen met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven en hybride auto’s zoals de nieuwe hybride Niro, en het gebruik van recyclebare, eco-vriendelijke materialen in de auto’s heeft Kia inmiddels een erkenning opgeleverd van merkconsultancy-bureau Interbrand. Dit zette Kia op plaats 35 in het meest recente Best Global Green Brands report.