VS ‘vinden bewijzen van crimineel handelen’ bij VW

De Amerikaanse justitie heeft bewijzen gevonden dat er bij Volkswagen criminele handelingen hebben plaatsgevonden in verband met dieselgate. Dat betekent dat VW nog eens miljarden aan boetes kan krijgen of voor een minder hoog bedrag een deal met de autoriteiten zou kunnen sluiten.

Dat melden verschillende internationale media. Met de bewijzen in de hand bekijkt het ministerie van justitie nu of het VW en bij het schandaal betrokken personen voor de rechter kan slepen. VW heeft al een overeenkomst gesloten voor het technisch oplossen van de problemen en compenseren van de schade voor de betrokken autobezitters. In duizenden gevallen betekent dat dat VW hen gaat aanbieden de auto terug te kopen. Daarnaast zal VW investeren in laad-infrastructuur voor elektrische voertuigen in de VS. Met die overeenkomst is een bedrag gemoeid van bijna 15 miljard euro.

Maar tegelijk liep ook het justitieel onderzoek. In dat kader zouden de speurders nu daadwerkelijk bewijzen van crimineel handelen hebben gevonden. Dat kan leiden tot een lang aanslepende rechtszaak, met alle kosten en imagoschade van dien, of tot een ‘settlement’ met een afgesproken boetebedrag en andere ‘goede daden’ van VW. Daar zijn ook recente voorbeelden van uit de autowereld van. Zo betaalde Toyota twee jaar geleden nog 1,2 miljard dollar om een rechtszaak rond problemen met het onverwacht optrekken van haar auto’s af te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VS ‘vinden bewijzen van crimineel handelen’ bij VW - Automobielmanagement.nl

VS ‘vinden bewijzen van crimineel handelen’ bij VW

De Amerikaanse justitie heeft bewijzen gevonden dat er bij Volkswagen criminele handelingen hebben plaatsgevonden in verband met dieselgate. Dat betekent dat VW nog eens miljarden aan boetes kan krijgen of voor een minder hoog bedrag een deal met de autoriteiten zou kunnen sluiten.

Dat melden verschillende internationale media. Met de bewijzen in de hand bekijkt het ministerie van justitie nu of het VW en bij het schandaal betrokken personen voor de rechter kan slepen. VW heeft al een overeenkomst gesloten voor het technisch oplossen van de problemen en compenseren van de schade voor de betrokken autobezitters. In duizenden gevallen betekent dat dat VW hen gaat aanbieden de auto terug te kopen. Daarnaast zal VW investeren in laad-infrastructuur voor elektrische voertuigen in de VS. Met die overeenkomst is een bedrag gemoeid van bijna 15 miljard euro.

Maar tegelijk liep ook het justitieel onderzoek. In dat kader zouden de speurders nu daadwerkelijk bewijzen van crimineel handelen hebben gevonden. Dat kan leiden tot een lang aanslepende rechtszaak, met alle kosten en imagoschade van dien, of tot een ‘settlement’ met een afgesproken boetebedrag en andere ‘goede daden’ van VW. Daar zijn ook recente voorbeelden van uit de autowereld van. Zo betaalde Toyota twee jaar geleden nog 1,2 miljard dollar om een rechtszaak rond problemen met het onverwacht optrekken van haar auto’s af te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding