Verkopen juli tegenvallend
Eerst maar even het zure nieuws: de verkopen van plug-in hybrides en elektrische auto’s hield niet echt over in de maand juli. Er werden 753 PHEV’s geregisteerd en 80 EV’s, melden de statistieken van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) . Het aantal waterstofauto’s bleef ongewijzigd op 24 staan.

50 duizend km per jaar
Dan wat data van onderzoekers. Consultant Harm-Jan Idema analyseerde zijn eigen autogebruik . Ondanks zijn 50 duizend km per jaar, inclusief veel lange ritten, is het voor hem prima mogelijk over te stappen naar een elektrische auto. Nou heeft Harm-Jan als adviseur bij APPM Management Consultants wel wat voorkennis, hij adviseert namelijk over elektrisch rijden.

750 duizend auto’s
De ervaringen van Harm-Jan Idema worden bevestigd door Amerikaans onderzoek . De onderzoekers bekeken echter niet de ritten van één rijder, maar namen de gebruiksgegevens van maar liefst 750 duizend auto’s onder de loep. Conclusie: het bereik van een Nissan LEAF (120 km) is voldoende voor 87 procent van alle gebruiksdagen – zonder tussentijds opladen.

80 dagen
Elektrische motorfiets Storm verovert de wereld – al verloopt de expeditie niet vlekkeloos. Studenten van de TU/e willen met de motorfiets in 80 dagen de wereld rond. Al na 2 dagen was er technisch malheur, maar dat kon gelukkig vlot worden opgelost.

Wiebes onbegrijpelijk
Waar velen onvermoeibaar elektrisch rijden ondersteunen, zette staatssecretaris Wiebes de aanval in. Hij stelde vast dat er 6 miljard euro was besteed aan precies nul milieuwinst. De fact checkers van NRC waren er al gauw uit: de argumenten van Wiebes zijn onzin. Hij slaat de plank vele miljarden euro’s mis. Sommigen waren boos, anderen waren verbaasd over zijn verhaal, want nog geen twee jaar eerder betoogde Wiebes precies het tegenovergestelde. Wat bezielt hem?

Febo en Fastned
De vreemde smaak van dit Wiebes-verhaal werken we weg met een bezoek aan Febo. In Haarlem krijgt de snelle snackwinkel gezelschap van een Fastned-vestiging met snelladers. Snelladen en snacken dus. Het is een project van Martin Schilder Groep op bedrijventerrein Waarderpolder. Ook broodjeszaak Joosies vestigt zich op dezelfde locatie.

Tesla: 613 km
Hij komt er: de Model S met 100 kWh accu . Daarmee rijdt de auto 613 kilometer. De Model X komt ook met dit batterijpakket en krijgt dan een range van 542 kilometer. Prijzen worden nog bekendgemaakt.

 

Bron: ZERauto