EV-premie slaat niet aan in Duitsland

De eerder dit jaar in Duitsland gelanceerde subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto lijkt nog altijd niet aan te slaan. Tot eind augustus zijn er niet meer dan 3.000 aanvragen binnengekomen. Ongeveer één op de drie aanvragers wil een elektrische BMW kopen terwijl ook Renault goed scoort.

EV-premie slaat niet aan in Duitsland

Sinds half juni kan de koper van een volledig elektrische auto in Duitsland 4.000 euro van de overheid vangen terwijl de premie voor een hybride auto op 3.000 euro ligt. De Duitse autowereld denkt echter dat EV’s niet veel verder zullen oprukken zolang er geen goede laadinfrastructuur is en ook het bereik van de auto’s zelf groter is geworden. "Met de premie alleen redden we het niet," zegt voorzitter Bernd Osterloh van de ondernemingsraad van VW. "Beslissend is de combinatie van prijs, bereik en infrastructuur om op te laden, vooral voor het snelladen. De batterijen voor EV’s worden wel beter maar ook dat gaat weer stapsgewijs. Zolang aan die drie voorwaarden niet is voldaan, zullen EV’s in ons land dan ook geen hoge vlucht nemen."

EV-premie slaat niet aan in Duitsland - Automobielmanagement.nl

EV-premie slaat niet aan in Duitsland

De eerder dit jaar in Duitsland gelanceerde subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto lijkt nog altijd niet aan te slaan. Tot eind augustus zijn er niet meer dan 3.000 aanvragen binnengekomen. Ongeveer één op de drie aanvragers wil een elektrische BMW kopen terwijl ook Renault goed scoort.

EV-premie slaat niet aan in Duitsland

Sinds half juni kan de koper van een volledig elektrische auto in Duitsland 4.000 euro van de overheid vangen terwijl de premie voor een hybride auto op 3.000 euro ligt. De Duitse autowereld denkt echter dat EV’s niet veel verder zullen oprukken zolang er geen goede laadinfrastructuur is en ook het bereik van de auto’s zelf groter is geworden. "Met de premie alleen redden we het niet," zegt voorzitter Bernd Osterloh van de ondernemingsraad van VW. "Beslissend is de combinatie van prijs, bereik en infrastructuur om op te laden, vooral voor het snelladen. De batterijen voor EV’s worden wel beter maar ook dat gaat weer stapsgewijs. Zolang aan die drie voorwaarden niet is voldaan, zullen EV’s in ons land dan ook geen hoge vlucht nemen."