Renault levert 100.000ste elektrische auto

Het is feest in Frankrijk. Renault heeft de 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

In de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, goed voor een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE – de bestverkochte elektrische auto in Europa – domineert het segment van elektrische personenwagens met ruim 23% marktaandeel. De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen.

Renaults is de Europese marktleider in het EV-segment. Eén op de vier elektrische auto’s in Europa draagt het Renault-logo. In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Naast het thuisland behoren Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault levert 100.000ste elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Renault levert 100.000ste elektrische auto

Het is feest in Frankrijk. Renault heeft de 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

In de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, goed voor een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE – de bestverkochte elektrische auto in Europa – domineert het segment van elektrische personenwagens met ruim 23% marktaandeel. De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen.

Renaults is de Europese marktleider in het EV-segment. Eén op de vier elektrische auto’s in Europa draagt het Renault-logo. In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Naast het thuisland behoren Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding