Frankrijk wil onderzoek sjoemelen verdiepen

De Franse minister voor milieuzaken Ségolène Royal wil dat er een diepgaander onderzoek komt naar de sjoemelsoftware die in ieder geval Volkswagen maar waarschijnlijk ook andere merken – waaronder Franse – in hun auto’s hebben toegepast.

De minister, die bovenop het Volkswagen-dossier zit, heeft de na ‘dieselgate’ ingestelde deskundigencommissie opdracht gegeven zeven auto’s aan een nadere inspectie te onderwerpen. De commissie moet daarbij vooral kijken naar de al vastgestelde overschrijdingen van de maximale emissies en de software zelf die daarbij wordt ingezet.

De Franse commissie heeft eerder 86 modellen van een reeks fabrikanten onderzocht en daarbij vastgesteld dat in vrijwel alle gevallen de emissienormen worden overschreden. Behalve bij VW heeft de commissie in eerste instantie geen bewijzen gevonden dat sjoemelsoftware is toegepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Frankrijk wil onderzoek sjoemelen verdiepen - Automobielmanagement.nl

Frankrijk wil onderzoek sjoemelen verdiepen

De Franse minister voor milieuzaken Ségolène Royal wil dat er een diepgaander onderzoek komt naar de sjoemelsoftware die in ieder geval Volkswagen maar waarschijnlijk ook andere merken – waaronder Franse – in hun auto’s hebben toegepast.

De minister, die bovenop het Volkswagen-dossier zit, heeft de na ‘dieselgate’ ingestelde deskundigencommissie opdracht gegeven zeven auto’s aan een nadere inspectie te onderwerpen. De commissie moet daarbij vooral kijken naar de al vastgestelde overschrijdingen van de maximale emissies en de software zelf die daarbij wordt ingezet.

De Franse commissie heeft eerder 86 modellen van een reeks fabrikanten onderzocht en daarbij vastgesteld dat in vrijwel alle gevallen de emissienormen worden overschreden. Behalve bij VW heeft de commissie in eerste instantie geen bewijzen gevonden dat sjoemelsoftware is toegepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding