Frankrijk wil een miljoen laadpunten

In Frankrijk moeten over een jaar of drie minstens één miljoen laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar zijn. Dat vergt een grote inhaalslag want op dit moment telt Frankrijk niet meer dan 14.242 voor het publiek beschikbare laadpunten.

Dat heeft minister voor milieu Ségolène Royal laten weten tijdens een bezoek aan het Autosalon van Parijs. Frankrijk heeft inmiddels 100.000 elektrische voertuigen terwijl de verkopen van nieuwe elektrische auto’s er ook op het hoogste niveau in Europa liggen. "Het aantal EV’s is sinds 2014 verdrievoudigd. Om die acceleratie te ondersteunen heb ik aangekondigd dat we zo snel mogelijk naar een miljoen laadpunten toe willen," aldus Royal.

De minister gaat er vanuit dat er de komende tijd 900.000 privé laadplaatsen aangelegd zullen worden. De Franse overheid betaalt daar tot 30 procent van de kosten voor. En-passant kondigde de bewindsvrouw ook aan dat er een subsidie tot 1.000 euro komt voor de aankoop van een elektrische motor of scooter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Frankrijk wil een miljoen laadpunten - Automobielmanagement.nl

Frankrijk wil een miljoen laadpunten

In Frankrijk moeten over een jaar of drie minstens één miljoen laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar zijn. Dat vergt een grote inhaalslag want op dit moment telt Frankrijk niet meer dan 14.242 voor het publiek beschikbare laadpunten.

Dat heeft minister voor milieu Ségolène Royal laten weten tijdens een bezoek aan het Autosalon van Parijs. Frankrijk heeft inmiddels 100.000 elektrische voertuigen terwijl de verkopen van nieuwe elektrische auto’s er ook op het hoogste niveau in Europa liggen. "Het aantal EV’s is sinds 2014 verdrievoudigd. Om die acceleratie te ondersteunen heb ik aangekondigd dat we zo snel mogelijk naar een miljoen laadpunten toe willen," aldus Royal.

De minister gaat er vanuit dat er de komende tijd 900.000 privé laadplaatsen aangelegd zullen worden. De Franse overheid betaalt daar tot 30 procent van de kosten voor. En-passant kondigde de bewindsvrouw ook aan dat er een subsidie tot 1.000 euro komt voor de aankoop van een elektrische motor of scooter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding