Sommige onderdelen zullen op de langere termijn concreet worden, anderen worden nu gestart. "Niet alles over Free2Move is nog helemaal duidelijk", zegt PSA CEO Carlos Tavares. "Maar dat is iets wat we in dit stadium gewoon accepteren."

De diensten die al wel op korte termijn worden geïntroduceerd zijn Free2Move Car Sharing, Smart Services, Fleet Sharing & Fleet Management en Free2Move Lease. Die laatste behelst ook multibrand leasing. In 2021 moet het nieuwe merk een omzet hebben van 300 miljoen euro.

Masternaut

Concrete stappen heeft de groep ook al gezet: in Canada is een aandeel genomen in de deelauto’s van Communauto. Ook wordt samengewerkt met het Franse Bolleré die elektrische deelauto’s (Citroën C-Zeró) inzet in Lyon (Bluely) en Bordeaux (Bluecub).

Met Masternaut is een samenwerking gesloten op het gebied van connected fleetmanagement-services. Eerder werd ook al met TomTom een partnership gesloten. PSA zegt 100 miljoen te willen investeren in overige partnerships.

Volgens PSA ligt het tijdperk van auto’s als belangrijkste middel van mobiliteit achter de rug. Het wil met Free2Move de bewegingsvrijheid van haar miljoenen klanten maximaliseren.

Bron: Trends in Autoleasing 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding