EV’s gaan zeker in de steden een vooraanstaande plaats innemen door de steeds striktere regels voor de luchtvervuiling en het milieu. Veel steden kennen al een milieuzone terwijl Parijs op werkdagen niet toegankelijk is voor oudere diesels. Daarnaast zullen elektrische auto’s de komende tijd ook snel goedkoper worden. Een lithium-ion battery-pack is nu al 65 procent goedkoper dan vijf jaar geleden en die tendens zal de komende tien jaar alleen maar doorgaan. Tenslotte begint ook de autokoper steeds meer interesse te tonen voor elektrische versies, mede omdat het bereik groter wordt en overheid en particuliere bedrijven fors investeren in de laadinfrastructuur.

Dat alles wordt voorspeld door McKinsey & Co en Bloomberg New Energy Finance. Er zijn ook voorbeelden te over, zeggen de onderzoekers. Zo hoopt VW de op het Autosalon van Parijs gepresenteerde I.D. concept car straks te verkopen voor dezelfde prijs als een Golf diesel terwijl BMW net heeft aangekondigd al haar modellen ook in elektrische versies op de markt te brengen.