Dat blijkt uit een korte mededeling van Toyota over veranderingen in de functies van de hoogste directeuren. ‘’Door de President en de beide vice-presidenten de leiding te geven hopen we de ontwikkeling van elektrische auto’s te versnellen,” aldus een woordvoerder. ‘’De President geeft direct leiding aan de activiteiten van de divisie om er voor te zorgen dat er snel en doelmatig besluiten genomen kunnen worden.” Eén van de medewerkers van de nieuwe divisie is Koji Toyoshima die tot nu toe vooral heeft gewerkt aan de hybride Prius.

Toyota heeft zich tot nu toe niet zo enthousiast getoond over batterij-aangedreven elektrische voertuigen. De Japanse autobouwer wilde zich wat EV’s betreft vooral richten op auto’s met een beperkt bereik voor gebruik in de stad. Onder druk van concurrenten als Volkswagen zijn in Tokyo nu echter kennelijk opeens de bakens verzet.