De deelgemeente Westminster stelt vanaf 1 april een heffing in van 50 procent voor dieselauto’s. Dat betekent dat je met een diesel straks 7,35 pond ofwel 8,45 euro per uur betaalt terwijl het normale tarief 4,90 pond per uur blijft.

Wethouder David Harvey: "We hopen dat mensen hierdoor wel twee keer zullen nadenken voordat ze met een echt vervuilende auto de stad in rijden. Bewoners en bezoekers vertellen ons voortdurend dat de luchtkwaliteit hen ernstig zorgen baart." Verwacht wordt dat andere Britse gemeenten het voorbeeld snel zullen volgen, niet alleen omdat dat de luchtvervuiling mogelijk wat kan verminderen maar vooral om de lege kassen te spekken. Edmund King, voorzitter van de AA (de Britse ANWB): "Dit treft veel dieselrijders die hun auto in goed vertrouwen hebben gekocht, vaak zelfs omdat vorige regeringen dat hebben gestimuleerd. Het zou veel meer helpen om oude diesel vrachtwagens en bussen te verbieden, die veroorzaken de meeste vervuiling." De burgemeester van heel Londen, Sadiq Khan, heeft al aangekondigd dat er later dit jaar een heffing komt van 10 pond ofwel 11,50 euro per dag voor de meest vervuilende auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding