VuLe Partagés: autodelen voor bedrijven in Parijs

In Parijs is een platform voor het delen van elektrische bestelwagens door bedrijven van start gegaan.

VuLe Partagés: autodelen voor bedrijven in Parijs

In eerste instantie worden via VuLe Partagés tien bestelbusjes beschikbaar gesteld. Dat zijn de iOn en Partner van Peugeot of de Berlingo, E-Mehari en C-Zero van Citroën. Deze auto’s hebben een actieradius van rond de 170 kilometer en kunnen binnen een half uur voor 80 procent worden bijgeladen. Handelaren en ondernemers kunnen zich via het platform aanmelden om gebruik te maken van het wagenpark. Dat zal de komende tijd nog wel verder worden uitgebreid.

Bestrijding luchtvervuiling 

Het initiatief sluit aan bij de vele maatregelen die Parijs neemt om de luchtvervuiling in de stad te bestrijden. Al langere tijd kunnen particulieren kleine elektrische autootjes delen via Autolib’ van ondernemer Vincent Bolloré. Verder mogen oude dieselauto’s op werkdagen de stad niet meer in, een verbod dat het gemeentebestuur in fasen verder wil uitbreiden. Als de smog hevig is, dan wordt een systeem van ‘wisselend rijden’ ingevoerd waarbij auto’s met even kentekens alleen op even dagen mogen rijden en omgekeerd. Tegelijk kunnen Parijzenaars op die dagen dan wel gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

VuLe Partagés: autodelen voor bedrijven in Parijs - Automobielmanagement.nl

VuLe Partagés: autodelen voor bedrijven in Parijs

In Parijs is een platform voor het delen van elektrische bestelwagens door bedrijven van start gegaan.

VuLe Partagés: autodelen voor bedrijven in Parijs

In eerste instantie worden via VuLe Partagés tien bestelbusjes beschikbaar gesteld. Dat zijn de iOn en Partner van Peugeot of de Berlingo, E-Mehari en C-Zero van Citroën. Deze auto’s hebben een actieradius van rond de 170 kilometer en kunnen binnen een half uur voor 80 procent worden bijgeladen. Handelaren en ondernemers kunnen zich via het platform aanmelden om gebruik te maken van het wagenpark. Dat zal de komende tijd nog wel verder worden uitgebreid.

Bestrijding luchtvervuiling 

Het initiatief sluit aan bij de vele maatregelen die Parijs neemt om de luchtvervuiling in de stad te bestrijden. Al langere tijd kunnen particulieren kleine elektrische autootjes delen via Autolib’ van ondernemer Vincent Bolloré. Verder mogen oude dieselauto’s op werkdagen de stad niet meer in, een verbod dat het gemeentebestuur in fasen verder wil uitbreiden. Als de smog hevig is, dan wordt een systeem van ‘wisselend rijden’ ingevoerd waarbij auto’s met even kentekens alleen op even dagen mogen rijden en omgekeerd. Tegelijk kunnen Parijzenaars op die dagen dan wel gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.