Nuon gaat wagenpark elektrificeren

Nuon en moederbedrijf Vattenfall gaan de komende vijf jaar meer dan 3.500 personen- en bestelwagens in ons land, Duitsland en Zweden vervangen door elektrische modellen.

Nuon gaat wagenpark elektrificeren

In Nederland gaat het daarbij om 750 voertuigen. Dat vormt een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Nuon en Vattenfall investeren al sinds 2009 flink in E-mobility vanwege de mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt in het bijdragen aan de energietransitie en het reduceren van CO2-uitstoot. Inmiddels bieden ze consumenten en zakelijke klanten zo’n 6.000 laadpunten in Nederland, Duitsland en Zweden. "We helpen onze klanten al om elektrisch te rijden met onze laadpunten. Nu we ook met ons eigen wagenpark overschakelen kunnen we niet alleen bijdragen aan het verder terugbrengen van CO2-uitstoot in Europa, maar willen we ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven", zegt Martijn Hagens, COO van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.

"De basis om succesvol te kunnen zijn ligt er al grotendeels. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan fossiel en we bouwen mee aan een betrouwbare laadinfrastructuur in Europa. Maar om ons wagenpark volledig over te kunnen schakelen zijn beschikbaarheid van verschillende autotypes en keuzevrijheid ontzettend belangrijk", vervolgt Hagens. "De trend naar betaalbaarder batterijen met een grotere actieradius is al ingezet. Wij geloven dan ook dat de tijd rijp is voor deze verandering, maar elektrische auto’s vragen nog wel steeds een forse financiële investering. En als je kijkt naar bedrijfswagens, dan is daar op dit moment nog niet genoeg keuze. Strengere CO2-emissie-eisen in Europa zouden autofabrikanten het vertrouwen kunnen geven dat het verder ontwikkelen van elektrische auto’s de toekomst heeft. Hopelijk met marktgroei en een ruimere keuze in auto’s tegen lagere prijzen tot gevolg."

Nuon gaat wagenpark elektrificeren - Automobielmanagement.nl

Nuon gaat wagenpark elektrificeren

Nuon en moederbedrijf Vattenfall gaan de komende vijf jaar meer dan 3.500 personen- en bestelwagens in ons land, Duitsland en Zweden vervangen door elektrische modellen.

Nuon gaat wagenpark elektrificeren

In Nederland gaat het daarbij om 750 voertuigen. Dat vormt een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Nuon en Vattenfall investeren al sinds 2009 flink in E-mobility vanwege de mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt in het bijdragen aan de energietransitie en het reduceren van CO2-uitstoot. Inmiddels bieden ze consumenten en zakelijke klanten zo’n 6.000 laadpunten in Nederland, Duitsland en Zweden. "We helpen onze klanten al om elektrisch te rijden met onze laadpunten. Nu we ook met ons eigen wagenpark overschakelen kunnen we niet alleen bijdragen aan het verder terugbrengen van CO2-uitstoot in Europa, maar willen we ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven", zegt Martijn Hagens, COO van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.

"De basis om succesvol te kunnen zijn ligt er al grotendeels. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan fossiel en we bouwen mee aan een betrouwbare laadinfrastructuur in Europa. Maar om ons wagenpark volledig over te kunnen schakelen zijn beschikbaarheid van verschillende autotypes en keuzevrijheid ontzettend belangrijk", vervolgt Hagens. "De trend naar betaalbaarder batterijen met een grotere actieradius is al ingezet. Wij geloven dan ook dat de tijd rijp is voor deze verandering, maar elektrische auto’s vragen nog wel steeds een forse financiële investering. En als je kijkt naar bedrijfswagens, dan is daar op dit moment nog niet genoeg keuze. Strengere CO2-emissie-eisen in Europa zouden autofabrikanten het vertrouwen kunnen geven dat het verder ontwikkelen van elektrische auto’s de toekomst heeft. Hopelijk met marktgroei en een ruimere keuze in auto’s tegen lagere prijzen tot gevolg."