De concurrentiedienst DGCCRF heeft haar dossier aan justitie overgedragen. De informatie in dat dossier is voor een groot deel vergaard tijdens invallen in april vorig jaar bij een aantal vestigingen van PSA. Eerder al is in Frankrijk een juridische procedure gestart tegen Volkswagen en Renault.

"Het is nu aan justitie om te beslissen of er een vervolging wordt ingesteld," aldus het ministerie voor economische zaken. PSA zelf is onaangenaam verrast door de aankondiging. De autofabrikant zegt zich van geen kwaad bewust te zijn, nooit sjoemelsoftware te hebben gebruikt en zich aan de emissieregels in alle landen te houden. "Wij zijn buitengewoon geschokt door deze beschuldigingen. De testen van verschillende autoriteiten in Europa en Frankrijk hebben de conformiteit van onze voertuigen bevestigd," aldus PSA in een verklaring. PSA heeft nadat dieselgate begon te rollen de emissiegegevens van haar dieselmodellen in samenwerking met enkele deskundigen ook nadrukkelijk naar buiten gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding