Verkoop (PH)EV’s groeit hard in China
China wil zo snel mogelijk het wagenpark vergroenen. Volgens Xu Yanhua, een hooggeplaatste functionaris van CAAM (China Association of Automobile Manufacturers), moet de verkoop van (deels) elektrische auto’s in 2017 extreem hard groeien. Het gaat hier zowel om plug-in hybrides als om volledig elektrische auto’s. China mikt op 800.000 (deels) elektrische voertuigen in 2017. Dat is aanzienlijk meer dan het resultaat van 2016: 507.000 auto’s. In 2015 werden er nog 331.092 van deze ‘groene’ auto’s verkocht.

Smart gaat op elektrische toer in VS en Canada
Autofabrikant Smart stopt met het verkopen van benzinemodellen in de Verenigde Staten en in Canada. Smart gaat er met ingang van modeljaar 2018 alleen nog de volledige elektrische Smart Fortwo Electric, Fortwo Cabrio Electric en Forfour Electric verkopen. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van uitspraken van Dietmar Exler, Mercedes-Benz USA-topman. Het is volgens de topman een logische stap om de emissies in steden te verlagen. Smart verkocht 6.211 auto’s in 2016, een daling van 16 procent ten opzichte van 2015. Wereldwijd verkocht Smart in 2016 in totaal 144.479 exemplaren.

Elektrische stadsauto uit Polen: Syrena NIXI
Syrena, een bedrijf uit Polen dat in handen is van AK Motor en bekend is van de Meluzyna R, bestaat vijf jaar. En dat is reden voor een groen feestje. Het bedrijf heeft daarom de elektrische stadsauto NIXI ontwikkeld die Syrena op 4 april presenteert aan het Poolse ministerie van ontwikkeling. Het is een auto speciaal ontwikkeld voor mensen in steden. Vergelijkbaar dus met een Smart Fortwo Electric. Het design van de NIXI is nog niet definitief. Op deze foto is alleen een computerbeeld zichtbaar. Wel is al duidelijk dat de actieradius op papier meer dan 150 kilometer bedraagt en dat het opladen van de batterij voor 90 procent slechts vijftien minuten duurt.

Eerste details Volvo XC40 Plug-in Hybrid
Het is bekend dat Volvo van de XC40 ook een Plug-in Hybrid (PHEV) uit zal brengen. Mats Anderson, Senior Director Electric Propulsion Systems bij Volvo, heeft tijdens het SAE 2017 Hybrid and Electric Vehicle Technologies Symposium in San Diego al enkele details verklapt. Zo krijgt de XC40 PHEV een nieuwe driecilinder benzinemotor gekoppeld aan een 55 kW sterke elektromotor. De auto heeft voorwielaandrijving, in tegenstelling tot de vierwielaangedreven XC90 T8 Twin Engine. De auto moet op papier 50 kilometer elektrisch kunnen rijden. De onthulling van de XC40 volgt vermoedelijk eind dit jaar. Volvo stelt zich ten doel om rond 2025 ongeveer één miljoen (deels) elektrische auto’s op de weg te hebben.

Kia Niro Electric komt in 2018
Kia heeft bevestigd dat er een elektrische Niro komt. Volgens Michael Cole, COO van Kia Motors Europe, komt de elektrische modelvariant in 2018 op de markt. Het Niro-gamma is dan compleet. Dit jaar presenteert Kia nog de Niro Plug-in Hybrid waarvan de productie al in maart start. De Kia Niro Electric krijgt de aandrijflijn van de Hyundai Ioniq Electric. Reken dus op een NEDC-range van ongeveer 280 kilometer (theoretisch) en een elektromotor met 88 kW (120 pk).

Bron: ZERauto

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding