Maar in de auto-industrie verwacht men dat dat cijfer tot vijf keer hoger ligt. "Percentages van rond de 25 procent, zoals die worden genoemd, zijn veel en veel meer dan wat op de huidige automarkt mogelijk lijkt".

Kostenplaatje 

"Bovendien zou het het kostenplaatje rond de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s drastisch omgooien," schrijft het Amerikaanse Centre for Automotive Research. De onderzoekers stellen dat autofabrikanten én overheden vaak wel willen dat er meer elektrische auto’s op de weg komen maar dat de consument daar toch niet aan wil. "Het omslagpunt voor elektrificatie van de autowereld zal een kritische richtlijn zijn om de toekomstige automarkt te begrijpen," aldus CAR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding