De 18 grote autofabrikanten in de wereld hebben er al een tijd geleden bij de president op aangedrongen de door Barack Obama afgekondigde strenge eisen terug te draaien. De autobedrijven stellen dat het niet of nauwelijks mogelijk zou zijn om aan die eisen, met name wat betreft brandstofverbruik, te voldoen. Als het al mogelijk was, dan zou hen dat in ieder geval kapitalen gaan kosten wat ze dan in de autoprijzen zouden moeten doorberekenen. Daarbij komt dat de autokoper, zeker in de VS, de laatste tijd weer steeds meer grote pick-up, SUV’s en andere benzineslurpers koopt omdat die benzine zo goedkoop is.

Trump komt de auto-industrie in zijn land nu een stuk tegemoet door aan hun wensen gehoor te geven, melden de Amerikaanse media. Hij zal dat doen voor een gehoor waarin naar verwachting ook de bazen van grote autobedrijven zitten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding