"We onderzoeken tegen met naam bekende en ook onbekende werknemers van Daimler AG wegens de verdenking van bedrog en strafbare reclame," aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie in de Zuid-Duitse stad. Om hoeveel verdachten het gaat, wil justitie in dit stadium niet zeggen.

Daimler stelt in een reactie dat het ‘in contact staat’ met de autoriteiten in Stuttgart en andere betrokkenen. Het bedrijf voegt daar aan toe dat het niet weet van ondervragingen van werknemers door de officier van justitie. De Duitse verkeersdienst KBA heeft bij metingen vorig jaar april bij Mercedes-Benz modellen geen overtredingen tegen de geldende milieuvoorschriften vastgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding