‘Groen’ billboard Toyota Mirai

Toyota is een van de eerste autofabrikanten die een brandstofcelauto op grotere schaal produceert. Het gaat hier natuurlijk om de Mirai. Om die auto in Californië extra onder de aandacht te brengen, heeft Toyota een bijzonder billboard bedacht. Zogeheten eco-billboard technologie moet helpen de luchtkwaliteit in Californië te zuiveren. Toyota plaatst in de periode 3 april tot en met 28 mei in totaal 37 billboards in Los Angeles en San Francisco. Die zijn allemaal voorzien van een speciale titanium dioxide vinyllaag. Deze speciale laag neemt schadelijke NOx-deeltjes op. Dit goedje is verantwoordelijk voor onder meer smog en zure regen. Wanneer zuurstof reageert met de titanium dioxide katalysator, wordt NOx op de billboards omgezet in nitraat en uit de lucht verwijderd. Ter introductie van de nieuwe billboards heeft Toyota tevens een Mirai voorzien van de titanium dioxide vinyllaag.

Audi werkt aan elektrische supercar

Mercedes-Benz en Porsche werken achter de schermen aan elektrische supercars. Audi wil niet achterblijven en komt eveneens met zo’n auto. Volgens Audi-topman Rupert Stadler is de elektrische supercar nog in de ontwikkelingsfase. Vermoedelijk komt de auto voor het einde van decennium op de markt. Audi heeft toegezegd vóór 2030 in totaal drie volledig elektrische modellen te leveren. Audi heeft natuurlijk al de R8 e-tron geleverd, maar dat was van korte duur (19 maanden). De verkoop viel tegen en dus werd de auto van de markt gehaald. Audi zou niet meer dan honderd exemplaren hebben gebouwd.

Tesla kom met software-update 8.1

Tesla komt volgende week met een software-update, dat heeft Tesla-topman Elon Musk bevestigd op Twitter. De softwareversie 8.1 is iets waar Tesla-rijders al maanden op wachten. Oorspronkelijk zou de update al in december 2016 worden uitgerold, maar dat werd uitgesteld. Tesla had meer tijd nodig om Autopilot 2.0 klaar te stomen voor gebruik. Vooral de autosteerfunctie op hogere snelheden vroeg de nodige aandacht. Problemen van toen zijn kennelijk nu verholpen. Software 8.1 zou ook verbeteringen aan de user interface bieden, waaronder een betere internetbrowser en verbeterde media- en kaartapps.

Bron: ZERauto

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding