Londen subsidieert productie EV-batterijen

De Britse regering heeft bijna 130 miljoen subsidie verleend om de fabricage van batterijen voor elektrische voertuigen verder op gang te brengen. Eén van de bedrijven die overheidssteun ontvangt is de Williams Group, eigenaar van het gelijknamige Formule 1 team.

Opmars EV kost Britse schatkist miljarden

De bijdrage van het Department for Business, Energy and Industrial Strategy past in het beleid om Groot-Brittannië een zwaardere rol te geven bij opkomende nieuwe technologieën en zo minder afhankelijk te maken van de EU na Brexit. Een aantal grote en kleinere autofabrikanten heeft al nieuwe elektrische modellen op de rol staan voor Britse fabrieken. Zo bouwt Nissan in Sunderland de Leaf inclusief de daarin verwerkte batterijen en is Aston Martin net in Wales begonnen met een fabriek waar vanaf 2019 de DBX elektrische crossover gebouwd moet worden. Williams hoopt haar project volgend jaar op gang te brengen maar geeft daar verder geen bijzonderheden over. BMW moet later dit jaar beslissen waar het de elektrische Mini gaat bouwen waarbij ook de Britse fabrieken in de markt zijn.

Londen subsidieert productie EV-batterijen - Automobielmanagement.nl

Londen subsidieert productie EV-batterijen

De Britse regering heeft bijna 130 miljoen subsidie verleend om de fabricage van batterijen voor elektrische voertuigen verder op gang te brengen. Eén van de bedrijven die overheidssteun ontvangt is de Williams Group, eigenaar van het gelijknamige Formule 1 team.

Opmars EV kost Britse schatkist miljarden

De bijdrage van het Department for Business, Energy and Industrial Strategy past in het beleid om Groot-Brittannië een zwaardere rol te geven bij opkomende nieuwe technologieën en zo minder afhankelijk te maken van de EU na Brexit. Een aantal grote en kleinere autofabrikanten heeft al nieuwe elektrische modellen op de rol staan voor Britse fabrieken. Zo bouwt Nissan in Sunderland de Leaf inclusief de daarin verwerkte batterijen en is Aston Martin net in Wales begonnen met een fabriek waar vanaf 2019 de DBX elektrische crossover gebouwd moet worden. Williams hoopt haar project volgend jaar op gang te brengen maar geeft daar verder geen bijzonderheden over. BMW moet later dit jaar beslissen waar het de elektrische Mini gaat bouwen waarbij ook de Britse fabrieken in de markt zijn.