Hamburg, BMW en Sixt gaan autodelen

Hamburg en de BMW Groep gaan samen het autodelen met elektrische voertuigen in de stad verder uitbreiden. Over een jaar of twee moeten er 550 elektrische stadsauto’s in de stad beschikbaar zijn voor DriveNow, een autodelen-joint venture van BMW met autoverhuurder Sixt.

De stad Hamburg zal dan zorgon voor minstens 1.150 oplaadpunten en ook aparte parkeerplaatsen aanwijzen voor de deelauto’s.

"Met Hamburg als sterke partner breiden we onze aantrekkelijke opties voor duurzame individuele mobiliteit in de stad verder uit en dragen zo bij aan verbetering van de milieu-omstandigheden," denkt Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van de BMW Groep.

Hij wijst er op dat DriveNow al een ‘werkelijk succesverhaal’ is, zowel in Hamburg als in andere steden. "Ik geloof echt dat dit een belangrijke stap is om meer mensen over te halen elektrische deelauto’s te gebruiken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hamburg, BMW en Sixt gaan autodelen - Automobielmanagement.nl

Hamburg, BMW en Sixt gaan autodelen

Hamburg en de BMW Groep gaan samen het autodelen met elektrische voertuigen in de stad verder uitbreiden. Over een jaar of twee moeten er 550 elektrische stadsauto’s in de stad beschikbaar zijn voor DriveNow, een autodelen-joint venture van BMW met autoverhuurder Sixt.

De stad Hamburg zal dan zorgon voor minstens 1.150 oplaadpunten en ook aparte parkeerplaatsen aanwijzen voor de deelauto’s.

"Met Hamburg als sterke partner breiden we onze aantrekkelijke opties voor duurzame individuele mobiliteit in de stad verder uit en dragen zo bij aan verbetering van de milieu-omstandigheden," denkt Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van de BMW Groep.

Hij wijst er op dat DriveNow al een ‘werkelijk succesverhaal’ is, zowel in Hamburg als in andere steden. "Ik geloof echt dat dit een belangrijke stap is om meer mensen over te halen elektrische deelauto’s te gebruiken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding