De tien Shell-stations bevinden zich in de regio Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht. Maar nog voor dit jaar wil het bedrijf het aantal oplaadpunten opvoeren naar twintig.

"Wij willen er zijn voor alle automobilisten", zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. Het aantal elektrische auto’s neemt toe, de voertuigen krijgen een steeds groter bereik en door technologische innovaties duurt het opladen aanzienlijk korter.

Shell wil een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. De ontwikkeling van een netwerk van snelladers voor de momenteel meer dan 15.000 volledig elektrische auto’s op de Nederlandse weg vormt hierin een nieuwe stap.

Volledig elektrisch aangedreven auto’s zullen naar verwachting de komende jaren in aantal toenemen en samen met onder meer waterstofauto’s een groter deel van de transportmix worden. Ook traditionele brandstoffen zullen nog decennialang een belangrijke rol blijven spelen.
Fastned bouwt al langer aan een (internationaal) netwerk van snellaadstations. In Nederland staan er 63, waarvan de eerste twee pas break-even draaien, meldde het bedrijf onlangs.

Bron: Trends in Autoleasing 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding