Mercedes-Benz EQ
Mercedes-Benz zou in september op de autoshow van Frankfurt een elektrische compacte hatchback concept presenteren als directe concurrent van de BMW i3. Naar verluidt geeft het conceptmodel een voorproefje van een volledig elektrische versie van de A-Klasse die op stapel staat. De verkoop van die auto moet in 2020 starten. De Mercedes-Benz vormt niet alleen een concurrent van de BMW i3, maar ook van de Volkswagen I.D. elektrische hatchback. Mercedes-Benz werkt aan een complete line-up met elektrische modellen. Er komt onder meer een hatchback en een compacte SUV. In de toekomst volgen meer EV-Mercedessen, want het merk pompt miljarden euro’s in de ontwikkeling van de elektrische auto’s.

Oekraïne kiest voor Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi doet goede zaken met politie-organisaties. Twee jaar geleden leverde het Japanse automerk 507 exemplaren af van de volledig elektrische i-MiEV aan de politie in Estland. Onlangs sloot Mitsubishi ook een deal met de politie van Oekraïne voor de levering van 635 exemplaren van de Outlander PHEV. De auto’s zijn vorige week afgeleverd tijdens een speciale ceremonie. De Nederlandse politie kiest hoogstwaarschijnlijk voor de B-Klasse van Mercedes-Benz.

Prijs van EV’s zakt snel
De prijs van elektrische auto’s zakt in 2018 naar het niveau van een conventionele auto met benzinemotor. Dat blijkt uit nieuwe analyses van het Amerikaanse onderzoeksbureau UBS. Uit het onderzoek zou blijken dat de kosten om een elektrische auto te produceren aanzienlijk lager is dan voorheen werd gedacht. Er is echter nog veel potentie om extra kostenbesparingen te maken om de prijs nog verder te laten zakken.

Bron: ZERauto