Polestar

Polestar heeft aangekondigd sportieve modellen te gaan ontwikkelen met elektro-ondersteuning. Een logische beslissing wat ons betreft, want de snelste Volvo’s van nu zijn plug-in hybrides. Neem de T8 Twin Engine. Die heeft een viercilinder turbomotor en een elektromotor met een gecombineerd vermogen van (407 pk) en 640 Nm. Deze krachtbron is te vinden in de XC60, XC90, S90 en V90. Een uitgelegen kans voor Polestar om het vermogen iets op te schroeven en het onderstel een sportievere set-up te geven. Wanneer de sportievere Polestar-types met elektromotor komen, is nog niet bekend. Vermoedelijk is dat begin 2018.

Stella Vie

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) nemen met de Stella Vie – een zonneauto voor vijf personen – deel aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië (8 t/m 16 oktober). Deze wedstrijd voert 3.000 kilometer dwars door de outback van Australië. Het studententeam hoopt natuurlijk te winnen, zoals ze al twee keer is gelukt. Eindhoven wil in Australië de potentie van een gezinsauto op zonne-energie onderstrepen. Met minder zonnecellen op het dak is de auto nog steeds in staat om zo’n 1.000 kilometer te rijden op een zomerse dag in Nederland. Volgens de makers is Stella Vie – een verwijzing naar het dagelijkse gezinsleven – ‘de auto van de toekomst’. Met de zon als brandstof bedraagt de topsnelheid 130 km/u. Een parkeernavigatiesysteem die tijdens het parkeren rekening houdt met de stand van de zon is ook inbegrepen.

Vijf elektrische Volkswagens

Volkswagen heeft nog lang niet alle elektrische conceptmodellen uit de hoge hoed getoverd. Momenteel hebben we er al drie gezien: de I.D., I.D. Cross en de I.D. Buzz. Er volgen er nog twee: de I.D. Lounge en de I.D. AEROe. De eerste elektrische Volkswagen komt al in 2019 op de markt. De rest volgt in de drie jaar die daarna volgen. In 2022 staat er zo een compleet elektrische modelfamilie in de Volkswagen-showrooms. De I.D. is specifiek voor Europa bedoeld. De I.D. Cross is bedoeld voor zowel Europa als China. De verkoopmarkt van de I.D. Buzz moet nog worden bepaald. De auto heeft in ieder geval wel groen licht gekregen van Volkswagen. De I.D. Lounge en I.D. AEROe komen in China en de Verenigde Staten op de markt. Volkswagen mikt op een actieradius van 500 kilometer of meer.

Bron: ZERauto.nl

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding