Op dit moment zijn er al meer dan 57,3 miljoen kilometers gereden in de 1.400 elektrische auto’s van car2go. "We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van autodelen elektrisch is – maar dat werkt alleen als er in steden ook een goed ontwikkelde infrastructuur is rondom het opladen van elektrische auto’s. Om gebruikers een echt alternatief te bieden voor hun alledaagse mobiliteit, moeten de deelauto’s continu gebruikt worden en beschikbaar zijn door heel de stad", vertelt Olivier Reppert, CEO van car2go.

Zo heeft Amsterdam meer dan duizend oplaadstations en daarmee de beste oplaadinfrastructuur ter wereld. Stuttgart heeft 380 snelle laadstations, waarmee de stad een van de beste netwerken van Duitsland heeft. Ook in Madrid heeft car2go een speciaal systeem gebouwd met eigen snelle laadstations, zodat de elektrische auto’s zo vaak mogelijk beschikbaar zijn. Momenteel is men met Hamburg in gesprek over de mogelijkheden om volgend jaar de verbrandingsmotor in 400 auto’s door een slimme elektrische aandrijving te vervangen.

Autodeeldiensten zijn belangrijke partners voor steden om elektrisch rijden te promoten. Per dag worden er zo’n 10 duizend ritten gemaakt en maken nieuwe leden kennis met elektrisch rijden. Dankzij relevante kennis over de vereisten op het gebied van mobiliteit van mensen uit de stad, kunnen ze een adviserende functie bieden zodat laadstations op de meest ideale plekken geplaatst kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding