Volgens Becker voldoen die Euro 6D wagens aan de vanaf september geldende strengere testen onder daadwerkelijke rij-omstandigheden. "Veel autokopers zijn door het steeds heftiger debat over diesel en het dreigende waardeverlies van hun auto’s erg onzeker geworden. Wie een, twee jaar geleden een auto heeft gekocht moet al inleveren," Als de fabrikanten zich bereid tonen om die dieselauto’s te verbeteren, dan eist ADAC namens haar bijna 20 miljoen leden in ieder geval waterdichte garanties.

Het aandeel diesels onder de nieuw verkochte personenauto’s zakt ook in Duitsland snel in en is inmiddels ruim onder de 50 procent beland. Dat komt vooral doordat steeds meer steden besluiten om bepaalde dieselauto’s uit het centrum te weren om de luchtvervuiling terug te dringen. Vaak zijn ze daartoe gedwongen door een rechter die op aandrang van de milieubeweging maatregelen eist om aan de wettelijke eisen te voldoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding