Dacia brengt alle modellen met LPG

Dacia brengt al haar modellen in Frankrijk op de markt met een vanaf de fabriek aangebrachte LPG-installatie als optie. Dat kost vanaf 700 euro extra maar levert de koper veel voordelen op, stelt moederbedrijf Renault.

Zo is de brandstof zelf goedkoper, geldt er een korting tot 50 procent op de registratierechten en is er voor een aantal modellen de eerste twee jaar geen bijtelling.

Dacia kiest daarmee niet voor elektrisch maar voor een andere alternatieve brandstof om aan de steeds hogere milieu- en andere eisen te voldoen. Renault wijst onder meer op de strengere eisen voor de bonus-malus regeling die in Frankrijk nog altijd geldt voor de aanschaf van schone of juist meer vervuilende auto’s. Ook komen er in Frankrijk en elders steeds meer milieuzones en andere beperkingen. De LPG-optie is beschikbaar voor de Sandero, Logan, Logan MCV, Lodgy, Dokker en de Duster. "Dit aanbod met LPG is dan ook uitstekend afgestemd op de Franse markt," zegt Renault in een verklaring.

Dacia brengt alle modellen met LPG - Automobielmanagement.nl

Dacia brengt alle modellen met LPG

Dacia brengt al haar modellen in Frankrijk op de markt met een vanaf de fabriek aangebrachte LPG-installatie als optie. Dat kost vanaf 700 euro extra maar levert de koper veel voordelen op, stelt moederbedrijf Renault.

Zo is de brandstof zelf goedkoper, geldt er een korting tot 50 procent op de registratierechten en is er voor een aantal modellen de eerste twee jaar geen bijtelling.

Dacia kiest daarmee niet voor elektrisch maar voor een andere alternatieve brandstof om aan de steeds hogere milieu- en andere eisen te voldoen. Renault wijst onder meer op de strengere eisen voor de bonus-malus regeling die in Frankrijk nog altijd geldt voor de aanschaf van schone of juist meer vervuilende auto’s. Ook komen er in Frankrijk en elders steeds meer milieuzones en andere beperkingen. De LPG-optie is beschikbaar voor de Sandero, Logan, Logan MCV, Lodgy, Dokker en de Duster. "Dit aanbod met LPG is dan ook uitstekend afgestemd op de Franse markt," zegt Renault in een verklaring.