Dieselgate krijgt nu ook Porsche in z’n greep

De officier van justitie in Stuttgart heeft het onderzoek naar dieselgate officieel uitgebreid naar Porsche.

Dieselgate krijgt nu ook Porsche in z’n greep

De ‘staatsanwalt’ onderzoekt of sprake is geweest van een mogelijke manipulatie van de uitlaatgas-behandeling bij diesel-voertuigen van Porsche, heeft een woordvoerder meegedeeld. Bij de verdenkingen van mogelijk bedrog en ook van misleidende reclame gaat het om enkele nog niet met name genoemde medewerkers van Porsche en om een dochterbedrijf in de Verenigde Staten.

Porsche kondigde zoals gebruikelijk aan met de autoriteiten samen te werken. "De onderneming neemt de onderzoeken van de officier van justitie serieus en zal er alles aan doen om de aangelegenheid volledig en zo snel mogelijk tot opklaring te brengen." Porsche wijst er op dat het zelf al eerder contact had gezocht met justitie. De VW-dochter gebruikt voor de Cayenne dieselmotoren die gebouwd worden door zusterbedrijf Audi dat wel al eerder in het vizier is gekomen van justitie in Stuttgart. Vorige week nog is in Duitsland een manager van Audi aangehouden wegens zijn vermeende rol bij dieselgate.

Dieselgate krijgt nu ook Porsche in z’n greep - Automobielmanagement.nl

Dieselgate krijgt nu ook Porsche in z’n greep

De officier van justitie in Stuttgart heeft het onderzoek naar dieselgate officieel uitgebreid naar Porsche.

Dieselgate krijgt nu ook Porsche in z’n greep

De ‘staatsanwalt’ onderzoekt of sprake is geweest van een mogelijke manipulatie van de uitlaatgas-behandeling bij diesel-voertuigen van Porsche, heeft een woordvoerder meegedeeld. Bij de verdenkingen van mogelijk bedrog en ook van misleidende reclame gaat het om enkele nog niet met name genoemde medewerkers van Porsche en om een dochterbedrijf in de Verenigde Staten.

Porsche kondigde zoals gebruikelijk aan met de autoriteiten samen te werken. "De onderneming neemt de onderzoeken van de officier van justitie serieus en zal er alles aan doen om de aangelegenheid volledig en zo snel mogelijk tot opklaring te brengen." Porsche wijst er op dat het zelf al eerder contact had gezocht met justitie. De VW-dochter gebruikt voor de Cayenne dieselmotoren die gebouwd worden door zusterbedrijf Audi dat wel al eerder in het vizier is gekomen van justitie in Stuttgart. Vorige week nog is in Duitsland een manager van Audi aangehouden wegens zijn vermeende rol bij dieselgate.