Amsterdam krijgt elektrische London taxi’s

Van de nieuwe elektrische versie van de bekende Londense taxi of black cab, die dinsdag is gelanceerd, gaan er vanaf volgend jaar 225 rondrijden in Amsterdam.

De London Taxi Company heeft Nederland als eerste exportbestemming gekozen omdat ons land open staat voor nieuwe technologie. Met name Amsterdam ‘is een stad die erg vooruitstrevend is wat betreft de bescherming en verbetering van de luchtkwaliteit,’ zegt Chris Gubbey van de London Taxi Company.

De Amsterdamse taxi’s worden gekocht door RMC. Dat zet ze niet n als normale taxi die je onderweg aan kunt houden – waarom de black cabs beroemd zijn in Londen zelf – maar voor het vervoer van ouderen en gehandicapten. De auto’s zijn daarvoor bijzonder geschikt vanwege de lage instap en het hoge dak, denkt Gubbey. RMC wil die dienst zo snel mogelijk uitbreiden naar Rotterdam, aldus de directeur van de London Taxi Company tegenover Reuters.

Vanwege de komst van de elektrische versie heeft eigenaar Geely besloten het bedrijf binnenkort een andere naam te geven: London EV Company. Rond 2020 hoopt die onderneming in haar nieuwe fabriek in Coventry rond de 10.000 auto’s per jaar te bouwen waarvan dan de helft naar het buitenland kan gaan. London EV Company hoopt de batterijen voor die voertuigen tegen die tijd ook uit Groot-Brittannië zelf te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amsterdam krijgt elektrische London taxi’s - Automobielmanagement.nl

Amsterdam krijgt elektrische London taxi’s

Van de nieuwe elektrische versie van de bekende Londense taxi of black cab, die dinsdag is gelanceerd, gaan er vanaf volgend jaar 225 rondrijden in Amsterdam.

De London Taxi Company heeft Nederland als eerste exportbestemming gekozen omdat ons land open staat voor nieuwe technologie. Met name Amsterdam ‘is een stad die erg vooruitstrevend is wat betreft de bescherming en verbetering van de luchtkwaliteit,’ zegt Chris Gubbey van de London Taxi Company.

De Amsterdamse taxi’s worden gekocht door RMC. Dat zet ze niet n als normale taxi die je onderweg aan kunt houden – waarom de black cabs beroemd zijn in Londen zelf – maar voor het vervoer van ouderen en gehandicapten. De auto’s zijn daarvoor bijzonder geschikt vanwege de lage instap en het hoge dak, denkt Gubbey. RMC wil die dienst zo snel mogelijk uitbreiden naar Rotterdam, aldus de directeur van de London Taxi Company tegenover Reuters.

Vanwege de komst van de elektrische versie heeft eigenaar Geely besloten het bedrijf binnenkort een andere naam te geven: London EV Company. Rond 2020 hoopt die onderneming in haar nieuwe fabriek in Coventry rond de 10.000 auto’s per jaar te bouwen waarvan dan de helft naar het buitenland kan gaan. London EV Company hoopt de batterijen voor die voertuigen tegen die tijd ook uit Groot-Brittannië zelf te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding