Al met al zou het gaan om meer dan een miljoen auto’s in Europa en de Verenigde Staten, meldt de Süddeutsche Zeitung op basis van justitiële documenten.

Justitie deed al in mei invallen bij een aantal vestigingen van Daimler. De officier van justitie in Stuttgart verdenkt de fabrikant van Mercedessen ervan dat het bij twee types dieselmotoren sjoemelsoftware heeft geïnstalleerd waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen bij de officiële testen kunstmatig laag werd gehouden. De Duitse krant stelt dat justitie inmiddels twee medewerkers op het oog heeft als verdachte maar dat het onderzoek zich mogelijk gaat uitstrekken naar meerdere betrokkenen. Daimler zegt, zoals gebruikelijk, dat het alle medewerking verleent aan de autoriteiten. Eerder deze week werd al bekend dat de justitie in Duitsland nu ook VW-dochter Porsche expliciet in het onderzoek naar sjoemelen heeft betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding