"Daarop moet nu gereageerd worden met maatregelen die ook internationale werking hebben. We moeten bijvoorbeeld onafhankelijke testen hebben, de consumenten een vertegenwoordiging geven bij de verkeersdienst KBA en we moeten ook meer mogelijkheden hebben om sancties op te leggen."

Dat zegt de Duitse staatssecretaris voor consumentenzaken Ulrich Keller naar aanleiding van de berichten dat ook Daimler en dus Mercedes-Benz verdacht wordt van grootschalig sjoemelen met de uitstootwaarden van haar dieselauto’s. Dat is eerder deze week bevestigd door de officier van justitie in Stuttgart. Staatssecretaris Keller: "We moeten vooral een betere marktbewaking hebben. In andere sectoren hebben we onafhankelijke organisaties die met de testprocedures zijn belast. Ook heb je elders vaak een consumentenvertegenwoordiger in de organisatie, daar moeten we in de autosector ook naar toe."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding