Britten verbieden in 2040 diesel en benzine

De Britse regering wil, in navolging van enkele andere landen, de verkoop van nieuwe auto’s met een diesel- of benzinemotor vanaf 2040 verbieden.

Op veel kortere termijn, waarschijnlijk al in 2020, wordt het gebruik van een reeks dieselauto’s in zeker 17 grote steden in Groot-Brittannië aan banden gelegd.
Daarbij gaat het echter niet om het hele centrum van een stad maar alleen om bepaalde hoofdwegen waar de luchtvervuiling te hoog is. Dat is onder meer het geval in Londen, Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield. De regering kijkt nog of er ook een sloopregeling voor oudere dieselauto’s ingesteld zal worden. De Britse regering wil voorzichtig opereren om te voorkomen dat tienduizenden bezitters van een dieselauto een schadeclaim gaan indienen omdat een vorige regering de verkoop van diesels juist heeft gestimuleerd. "De bezitters van dieselauto’s valt niets te verwijten en daarom moeten we ze misschien een sloopsubsidie aanbieden als we die auto’s aan banden gaan leggen," zegt minister Michael Gove van milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoeveel Co2 uitstoot heeft een Boeing 747? En hoe vervuilend is een oliegestookt zeeschip? Is al bepaald in dit voorstel hoeveel van alle extra elektriciteit door zon/water en wind moet worden opgewekt i.p.v. olie, aardgas en steenkool?
dit lijkt mij teveel op makkelijk scoren, symboolpolitiek. Op het totaal aan milieuvervuiling en globale opwarming zal dit nauwelijks invloed uitoefenen. Gemiste kansen om de grote vervuilers aan te pakken en weer te kijken naar de makkelijke prooi: de automobilist.

Geplaatst door: Vincent op
Britten verbieden in 2040 diesel en benzine - Automobielmanagement.nl

Britten verbieden in 2040 diesel en benzine

De Britse regering wil, in navolging van enkele andere landen, de verkoop van nieuwe auto’s met een diesel- of benzinemotor vanaf 2040 verbieden.

Op veel kortere termijn, waarschijnlijk al in 2020, wordt het gebruik van een reeks dieselauto’s in zeker 17 grote steden in Groot-Brittannië aan banden gelegd.
Daarbij gaat het echter niet om het hele centrum van een stad maar alleen om bepaalde hoofdwegen waar de luchtvervuiling te hoog is. Dat is onder meer het geval in Londen, Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield. De regering kijkt nog of er ook een sloopregeling voor oudere dieselauto’s ingesteld zal worden. De Britse regering wil voorzichtig opereren om te voorkomen dat tienduizenden bezitters van een dieselauto een schadeclaim gaan indienen omdat een vorige regering de verkoop van diesels juist heeft gestimuleerd. "De bezitters van dieselauto’s valt niets te verwijten en daarom moeten we ze misschien een sloopsubsidie aanbieden als we die auto’s aan banden gaan leggen," zegt minister Michael Gove van milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoeveel Co2 uitstoot heeft een Boeing 747? En hoe vervuilend is een oliegestookt zeeschip? Is al bepaald in dit voorstel hoeveel van alle extra elektriciteit door zon/water en wind moet worden opgewekt i.p.v. olie, aardgas en steenkool?
dit lijkt mij teveel op makkelijk scoren, symboolpolitiek. Op het totaal aan milieuvervuiling en globale opwarming zal dit nauwelijks invloed uitoefenen. Gemiste kansen om de grote vervuilers aan te pakken en weer te kijken naar de makkelijke prooi: de automobilist.

Geplaatst door: Vincent op