Porsche mag Cayenne niet op de weg brengen

De Duitse minister van transport Alexander Dobrindt heeft Porsche opgedragen de nieuwe Cayenne niet meer af te leveren.

De Duitse minister van transport Alexander Dobrindt heeft Porsche opgedragen de nieuwe Cayenne niet meer af te leveren. Volgens Dobrindt zit er sjoemelsoftware in die de motor tijdens officiële testen in de ‘opwarmstand’ zet. Dobrindt heeft ook bevolen dat de 22.000 al afgeleverde Cayenne 3L TDI’s in Europa teruggeroepen moeten worden. In Duitsland zelf betreft dat rond de 7.500 auto’s, aldus het ministerie.

Ruzie Audi en Porsche 

De betreffende motoren zijn geleverd door Audi dat al in een felle woordenstrijd is verwikkeld met het zustermerk binnen de VW-groep. Eerder eiste de voorzitter van de OR van Porsche bijvoorbeeld het vertrek van de directie van Audi omdat die door het gesjoemel de naam van Porsche zou hebben bezoedeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche mag Cayenne niet op de weg brengen - Automobielmanagement.nl

Porsche mag Cayenne niet op de weg brengen

De Duitse minister van transport Alexander Dobrindt heeft Porsche opgedragen de nieuwe Cayenne niet meer af te leveren.

De Duitse minister van transport Alexander Dobrindt heeft Porsche opgedragen de nieuwe Cayenne niet meer af te leveren. Volgens Dobrindt zit er sjoemelsoftware in die de motor tijdens officiële testen in de ‘opwarmstand’ zet. Dobrindt heeft ook bevolen dat de 22.000 al afgeleverde Cayenne 3L TDI’s in Europa teruggeroepen moeten worden. In Duitsland zelf betreft dat rond de 7.500 auto’s, aldus het ministerie.

Ruzie Audi en Porsche 

De betreffende motoren zijn geleverd door Audi dat al in een felle woordenstrijd is verwikkeld met het zustermerk binnen de VW-groep. Eerder eiste de voorzitter van de OR van Porsche bijvoorbeeld het vertrek van de directie van Audi omdat die door het gesjoemel de naam van Porsche zou hebben bezoedeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding