De nieuwe dochter van PSA volgt daarmee het voorbeeld van vrijwel alle andere merken op de Duitse markt. Die hadden na de dieseltop met de regering toegezegd dat ze dergelijke milieupremies in zouden stellen om het wagenpark snel schoner te maken. De hoogste premie geldt bij Volkswagen, dat 10.000 euro betaalt voor wie een dure Touareg koopt.

Bij Opel geldt de toeslag bij inruil van een diesel met een euro 1 tot euro 4 motor, maar ongeacht van welk merk die is. De in te ruilen auto moet minstens een half jaar op naam van de huidige eigenaar staan. "We kennen onze verantwoordelijkheid en leveren met deze milieupremie onze bijdrage aan de bescherming van het klimaat en de verbetering van de luchtkwaliteit," zegt CEO Jürgen Keller van Opel Deutschland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding