Ford UK zegt daarmee de vervanging van oudere dieselauto’s te willen versnellen. Directeur Andy Barratt: "Wij delen de zorgen over de luchtkwaliteit. Generaties aan oude dieselwagens van de weg halen heeft het meest directe effect en met deze sloopregeling proberen we precies dat te doen."

Ford zegt daarbij ook nog te garanderen dat alle ingeruilde oude auto’s inderdaad naar de sloop gaan.

‘Kwakkelende verkopen opkrikken’ 

In de Britse autowereld gaat men ervan uit dat Ford met het aanbod én de daarmee opgewekte publiciteit in ieder geval ook de kwakkelende verkopen probeert op te krikken. De Britse automarkt bevindt zich sinds de verhoging van de wegenbelasting in april in combinatie met de onzekerheid rond Brexit in een vrije val.

In juli werden ook weer bijna 10 procent minder nieuwe personenauto’s verkocht dan een jaar eerder. Andere merken, waaronder in ieder geval BMW, lijken daarom het voorbeeld van Ford al snel te volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding